Előfizetői tartalom

Puhul a bankmentő csomag

Portfolio
A Költségvetési és pénzügyi bizottság ma tárgyalta a bankmentő csomagként elhíresült törvényjavaslathoz beérkezett második körös módosító indítványokat, és azok nagy részét nemcsak a bizottság ítélte a törvénybe beépítendőnek, hanem a kormányt képviselő pénzügyminisztériumi főosztályvezető is elfogadásra érdemesnek gondolta - írja az index. Ezek a módosítók barátságosabbá teszik a hitelintézetek számára a bankmentő csomagot, az állami segítség igénybevételéül szabott feltételeket lényegesen, tovább enyhítik.

Az eredeti törvény értelmében már akkor is tulajdonosi irányítási jogot biztosító részvényhez juthatott volna az állam - akár bíróság segítségével -, ha az érintett bank három napig igénybe veszi a jegybank rendkívüli likviditási hitelét. Szakértők ezt a pontot is - több másikkal egyetemben - keménynek találták, azzal érvelve, hogy nemcsak egy bajba jutott hitelintézet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés