Előfizetői tartalom

Találgatnak az MKB sorsáról

Portfolio
Beindultak, az immár hivatalos hírekre alapozó találgatások az MKB sorsáról. A Népszabadság szerint Georg Fahrenschon bajor tartományi pénzügyminiszter a hét végén közölte, hogy a félig állami tulajdonú Bayeriche Landesbanknak (BLB) a jövőben jelentős mértékben le kell építeni nemzetközi hálózatát. A délkelet-európai terjeszkedés helyett mostantól a bajor kis és középvállalkozások támogatása lesz a bank fő feladata.

Mint ismeretes a BLB leánybankja az MKB. A hatalmas - ráadásul egyre növekvő - állami mankóra szoruló BLB korlátozott külföldi erőforrásokkal rendelkezik, gyakorlatilag három területen van jelen. (a lentieken túl nyilvánvalóan még rendelkezik külföldi operációval, de egy svájci PB kivételével ezek Németországoból kezelhetőek) 1) A bank tavaly vásárolta meg a Hypo Alpe-Adriát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés