Előfizetői tartalom

A terror nem töri meg a világ második legnagyobb nemzetét!

Portfolio
A napokban összehangolt terrortámadást intéztek fegyveresek India fővárosában Mumbaiban, ami a nyilvánvaló rövid távú következményektől eltekintve nem tudja felülírni az ország fundamentumait. A világ második legnépesebb országa, India súlyosan megszenvedte a válságot, a legfőbb tőzsdeindex az év eleje óta 57 százalékot esett, miközben a rúpai az értékének negyedét elvesztette a dollárral szemben. Több feltörekvő piaci szakértő szerint azonban a befektetők reakciója túlzott volt, a fundamentumok alapján a jövőben árfolyamemelkedésnek kell következnie. Mark Möbius a belső fogyasztás fontosságára hívja fel a figyelmet, ami a gazdasági növekedés legfőbb motorjának számít, az emberek ugyanis a fejlődéssel összhangban egyre inkább fogyasztásorientálttá fognak válni.

Hosszú távon egy aranybányára lelhetünk. A 72 éves feltörekvő piaci befektetési guru, Mark Möbius szerint India az erős belföldi keresletnek köszönhetően át tudja majd vészelni a világgazdaság esetleges recesszióba fulladását - írja a Bloomberg. "A belföldi ipart magas jövedelmezőség és erős növekedés jellemzi" - véli Möbius, a Templeton Asset Management San Mateo-i...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés