Előfizetői tartalom

Vége a CHF hitelnek a K&H-nál is

Portfolio
Az elmúlt hónapok piaci eseményei a svájci frank és a forint keresztárfolyamában tapasztalt volatilitás, valamint egyes forrás költségek kiszámíthatatlansága és ezen források elérhetőségének bizonytalansága azon döntés meghozatalára kényszeríti a K&H-t, hogy a svájci frank alapú ingatlanfedezetű és fedezetlen lakossági hiteleket, illetve devizanemtől függetlenül a jövedelemigazolás nélküli lakossági jelzáloghitelek befogadását 2008. november 17-i hatállyal felfüggessze - jelentette be ma a K&H.

  Ezzel a bank számos más kereskedelmi bankhoz csatlakozott, ahol szintén nem érhető el a CHF hitel. Az indok természetesen egyszerű. A piacon nincs CHF forrás, csak nagyon rövid swapokat lehet kötni, azt is nagyon drágán. A bejelentés nem meglepő, sok mindent nem tudnak csinálni ők sem, ha nincs forrásuk.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés