Előfizetői tartalom

A kínai sárkány maga alá gyűri a zöldhasút!

Portfolio
A dollár napjai meg vannak számlálva, a jövőben ugyanis gyengülésre van ítélve a legfőbb feltörekvő piaci devizákhoz viszonyítva. A dollár jelenleg azért tarthatja magát, mivel a jegybankok még vásárolják a dolláreszközöket, viszont nem lesz ez mindig így. A feltörekvő piacok pedig attól függetlenül, hogy év eleje óta kétszer nagyobb mértékben estek mint például a Dow Jones, kíváló befektetési célpontok lehetnek, ugyanis 15 éven belül a világ GDP-jének felét már a feltörekvő piacok fogják adni, ami hatalmas mértékű tőkebeáramlást fog jelenteni, magasba repítve a részvény- és kötvényárfolyamokat.

Fel kell készülni a komoly váltásra. A feltörekvő piacok a 2007 nyarán kirobbant válság alól csak időlegesen tudták kivonni magukat, 2008-ban azonban több hullámban gyakorlatilag csak vonják ki a befektetők a tőkéjüket a piacokról. Az ábrán jól látható, hogy az MSCI Emerging Markets index az év eleje óta közel 50 százalékot esett, miközben a Dow Jones Industrial Average...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés