Előfizetői tartalom

Jön az állami segítség a Commerzbanknál(2)

Portfolio
8.2 milliárd eurós tőkeinjekciót kap a Commerzbank a német államtól. Bár a második német bank tőkeemelését a híradások a 3. negyedéves veszteséggel hozzák kapcsolatba, nyilván a 285 millió eurós mínusz nem indok rá, a bank ugyanabban a csomagban részesül, amelyben még várhatóan több német bank is fog. Mint ismeretes az állami csomagok elérték már a KBC-t és az Erstét is.

A megállapodás eredményeképpen a Commerzbank nem fizet osztalékot 2009-ben és 2010-ben és a vezérigazgató jövedelmének maximumát évi 500 ezer euróban határozzák meg. A menedzsment tagjai 480 ezer eurót kereshetnek. A tőkeemelés hatására a bank Tier 1 rátája 11.2%-ra emelkedik, amely magasnak számít. Mint ismeretes Németország 500 milliárdos bankmentő csomagot fogadott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés