Előfizetői tartalom

A mentőcsomag hasznot is hozhat, nem kicsit!

Portfolio
Az amerikai kormány által felvásárolni kívánt toxikus eszközök kezelésével megbízott PIMCO vezetője szerint a mentőcsomag szükségszerű a piaci bizalom visszaállításához, a legfontosabb a pénzpiac stabilizálása, és a hitelezés beindítása, ami nélkül a rendszer a darabajira hullana szét, recesszióval és elszálló munkanélküliséggel. Bill Gross véleménye szerint pedig az adófizetők pénzéből felvásárolt nyomott árfolyamú eszközök hosszú távon akár 10 százalékos hozamot is hozhatnak az államnak, tehát nem ablakon kidobott pénz az egész.

A jelenlegi piaci környezetben - amikor előreláthatatlanul mozog a piac - nem mindenki annyira borulátó hosszú távon, például a PIMCO vezére Bill Gross már sokkal inkább előretekintő és bizakodó. A PIMCO jelenleg a világ legnagyobb kötvényalap kezelője, globálisan közel 1,000 milliárd dollárt kezel, és azért is elsődleges fontosságú, mivel ez az alapkezelő lesz az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés