Előfizetői tartalom

A guru szerint egy százalékra kellene vágni a kamatlábat Amerikában

Portfolio
A 130 milliárd dolláros vagyont kezelő Pimco vezér Bill Gross arra hívta fel a figyelmet, hogy a pénzügyi mentőcsomag a mostani piaci környezetben nem lehet elegendő, és a Fed-nek további határozott lépéseket kellene tennie, különben egy hosszabb recesszió elé nézhet Amerika. Elsőként 1 százalékra kellene az alapkamatot csökkentenie a Fed-nek, majd egyfajta klíringházként működve garantálnia, hogy az intézményi befektetők egymás közötti fizetései rendben teljesüljenek, ami visszaadhatná a piacok bizalmát.

A világ legnagyobb kötvényalapjának (Pimco) a vezetője, Bill Gross hétfőn arra figyelmeztetett, hogy az amerikai gazdaság elhúzódó recesszióba eshet, ha a Fed nem tesz további határozott lépéseket - írja a The Wall Street Journal. A Pimco guruja piaci kommentárjában kiemelte, hogy a Fed-nek azonnal a bankok által kibocsátott váltókat (commercial paper) kellene befogadnia, egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés