Előfizetői tartalom

Újabb hullám! - Négy bank a szakadék szélén (3.)

Portfolio
A Hypo Real Estate-et német bankok egy csoportja kénytelen volt vészfinanszírozással kisegíteni, a belga Fortis a hétvégén állami segítséget kapott, hogy talpon maradhasson, az angol Bradford&Bingley-t államosították, a Wachovia pedig felvásárlási tárgyalásokba kezdett a több piaci szereplővel, hogy életben maradhasson. Úgy látszik a pénzügyi válságnak nemhogy nincs vége, hanem most kezd igazán felpörögni... A fentiek tükrében nem csodálkozhatunk azon, hogy 132 pontos mínuszban tartózkodik a Dow Futures, az ázsiai részvényindexek pedig ma sem teljesítettek fényesen.

A hitelválság újabb hulláma érte el a hétvégén a világgazdaságot, miután négy bankról is kiderült, hogy a csőd szélén áll, illetve csődbement: Német bankok egy csoportja hétfőre virradóra megegyezett egy másik német bank, a Hypo Real Estate megmentéséről - jelentette be a német pénzügyi felügyelet, a német központi bank, valamint maga az érintett társaság....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés