Előfizetői tartalom

Megint egy bankcsőd! - Bedobta a törölközőt a Washington Mutual is (2.)

Portfolio
Tegnap megadta magát a Washington Mutual is, így a társaság eztán az "USA történelmének legnagyobb bankbukása" címet viseli majd. A társaság irányítását az éjszaka folyamán átvette az állam, majd egy vészaukció keretében már el is adták a JP Morgan-nek 1.9 milliárd dollárért. A WaMu részvények a rendes kereskedés során bekövetkezett 25%-os zuhanást követően további 74%-ot zuhantak zárás utáni kereskedésben. A zárás után érkezett rossz hírre elillant az amerikai részvénybefektetők jókedve: a Dow Futures jelenleg 160 pontos mínuszban áll, az S&P 500, valamint a Nasdaq határidős indexe is több mint 1%-os esést mutat.

A Takarékszövetkezeteket Felügyelő Hivatal csütörtök éjszaka bejelentette, hogy bezárta a Washington Mutual nevezetű amerikai hitelintézetet és rábízta sorsát a Szövetségi Betétbiztosítási Társaságra. Az viszont egy gyors fordulattal vészaukciót hirdetett és eladta a céget 1.9 milliárd dollárért a JP Morgan-nek. A banknak, mely mintegy 900 milliárd dolláros betétállománnyal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés