Előfizetői tartalom

Már egy magyarországnyi dúsgazdag ember él a világon

Portfolio
2007 a csúcsdöntések éve volt, globálisan most először haladta meg a 10 millió főt a legalább egymillió dolláros megtakarítással rendelkező elit létszáma, miközben a leggazdagabb ügyfelek számára kezelt vagyon nagysága átlépte a 40,000 milliárd dollárt - derül ki a 2008-as World Wealth Reportból. Az Amerikából kiinduló jelzálogpiaci válság a szegmensben minimálisan éreztette hatását, azonban a nagy feltörekvő piaci zuhanások ebben az évben éreztették hatásukat, amit a 2007-es adatok nem tartalmazhatnak. Azt viszont kiemelik a szerzők, hogy nem következett be alapvető változás a feltörekvő piaci fundamentumokban, ami a vagyon hosszú távú növekedését erősíti meg a rövid távú bizonytalanságok ellenére, az előrejelzésük szerint a következő öt évben 50 százalékkal fog megemelkedni a gazdag ügyfelek vagyonának nagysága.

A leggazdagabbak átlagos vagyona már meghaladja a 4 millió dollárt. A 2007-es esztendőben összességében 6 százalékkal nőtt a vagyonos emberek (1 millió dollár feletti megtakarításokkal rendelkezők) tábora a világon a 2006-os 8.3 százalékkal szemben, ami alapvetően a világgazdasági helyzetkép romlásával, és a gyengébb reál GDP növekedésssel magyarázható. A leggazdagabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés