Előfizetői tartalom

Versenyképessé tesszük az európai befektetési alapokat (Mathias Bauer)

Portfolio
Az európai piac legsikeresebb konstrukciója a UCITS, de a szabályozás még nem tökéletes - véli Mathias Bauer, a Raiffeisen Capital Management vezérigazgatója és az alapkezelők európai szövetségének, az EFAMA-nak elnöke, aki szerint egyenlő feltételek mellett az alapok hatékonyabban szolgálhatják ki a befektetőket a nyugdíjcélú megtakarítások terén is.

Elégedett-e az EFAMA a befektetési alapok jelenlegi helyzetével Európában? Mi lehet az alapok ideális szerepe az egységessé váló európai pénzügyi piacokon? Az európai befektetési alap, azaz UCITS az Európai Unió közös pénzügyi piacainak első igazán sikeres terméktípusa, amely ugyan még nem érte el a neki szánt végleges státuszt, de a szabályozás nagyon jó úton halad....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés