Előfizetői tartalom

Már komoly erőfeszítések kellenek a lízingpiacon (Galambos Tibor)

Portfolio
Az első 10-12 lízingcég már csak nagyon nagy erőfeszítés árán tud növekedni - véli Galambos Tibor, a CIB Lízing vezérigazgatója. Ha egy piac növekszik, viszi magával a szereplőket is. Amikor egy piac növekedése a korábbi 30-40 százalékhoz képest a harmadára csökken, és a szereplők száma a duplájára nő, akkor ugyanazért az egy forint bevételért sokkal jobban meg kell dolgozni, mint korábban.

Sötét-e az összkép a magyar lízingpiacon? A mai magyar lízingpiaci összképet egyáltalán nem a sötét tónusok uralják. Ha a lízing tradicionális ágazatait nézzük - amelyek nem tartalmazzák a személygépjármű-hitelezést -, akkor jól prosperáló részpiacokat látunk. Természetesen átmenetileg ezeket is - mint minden területet - érzékenyen érinthetnek bizonyos hatások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés