Előfizetői tartalom

Külföldön is használjuk a bankkártyát

Portfolio
Átlagosan 30 és 35 ezer forint közötti értékben vesznek fel készpénzt pénzkiadó automatából az Erste Bank Hungary Nyrt. ügyfelei külföldön, a nyári hónapokban a külföldi vásárlások átlagos értéke pedig eléri a 15 ezer forintot. 2008 első hat hónapjában a külföldi készpénzfelvételek darabszáma 13 százalékkal, a vásárlások száma viszont 51 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest.

A pénzintézet által kibocsátott bankkártyák száma június végén meghaladta a 760 ezret, és a bank adatai szerint a kártyák közel 10 százalékával végeztek valamilyen tranzakciót külföldön, közel 160 országban. Felméréseik szerint a pénzintézet kártyáit az ügyfelek leginkább Európában használják, a tranzakciók 87 százaléka ezen a kontinensen zajlik. Az európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés