Előfizetői tartalom

Fellázadtak a UBS leggazdagabb ügyfelei

Portfolio
A korábban a legfontosabb tevékenységét jelentő magán vagyonkezelés (wealth management) terén is jelentős anyagi és hírnévbeli veszteségeket kell elszenvednie a hitelválságban megtépázott UBS-nek. A svájci bank amerikai üzletága ugyanis kénytelen jelentős összegekért visszavásárolni azokat a strukturált értékpapírokat, amelyeket a hitelválságot megelőzően tukmált tehetős magánügyfeleire.

Nem elég a csoportszinten elszenvedett, jelentős veszteség és a New York város által a nyakába akasztott per UBS-nek, komoly bukást hozott a második negyedév az amerikai wealth management ág számára is. A privátbanki szolgáltatásokat nyújtó üzletág mintegy 682 millió dolláros buktát volt kénytelen elkönyvelni, a negatív eredmény hátterében az a 19.4 milliárd dolláros...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés