Előfizetői tartalom

Ebből semmi jó nem sül ki - már a profik sem hisznek a piacokban

Portfolio
Drasztikusan nőtt a részvények alulsúlyozást javasló menedzserek száma a Merrill Lynch által készített szokásos havi alapkezelői felmérés eredményei szerint, miközben a globális gazdasági- és vállalati profitkilátások is tovább romlottak. A szakemberek szerint borítékolható az európai régió növekedésének lassulása, miközben a piacról gyakorlatilag eltűntek a feltörekvő piacokat felülsúlyozó alapkezelők, ráadásul a feltörekvő piaci alapokból tovább ömlik a tőke. Hogy mi marad? Az alapkezelők úgy tűnik, leginkább a készpénzt részesítik előnyben.

Mindenki recessziótól tart 20%-ra növekedett a globális recessziót prognosztizálók aránya az összesen 191 alap 610 milliárd dollárját menedzselő alapkezelők megkérdezésével készített Merrill Lynch felmérés szerint, miközben a menedzserek már több mint kétharmada szerint a következő 12 hónapban a világ reál GDP növekedése gyengülni fog - írja a Marketwatch. A világgazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés