Előfizetői tartalom

Komoly az uborkaszezon az egész régióban

Portfolio
Tavalyhoz képest Euróban mérve 32%-kal zuhant vissza 2008 második negyedévében a főbb közép-kelet európai részvénypiacok (Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország) forgalma, pedig az utóbbi három ország nemzeti valutái jelentősen erősödtek a közös európai fizetőeszközzel szemben. A legrosszabb teljesítményt a magyar tőzsde nyújtotta a 2008. júliusával zárult időszakban, ami a BUX index alakulásán is meglátszott: MSCI országindexünk alapján a piaci P/E ráta már 8 alatt van.

Az egész közép-kelet európai régióban (Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország) zuhant a tőzsdék forgalma a második negyedévben, euróban számolva az összesített érték 79.5 milliárd lett, ami 32%-kal marad el az egy évvel korábbi értéktől. A nagymértékű csökkenés annak ellenére következett be, hogy az elmúlt 12 hónapban a magyar forint, a cseh korona és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés