Előfizetői tartalom

Újabb fúzió a légiközlekedési szektorban - spanyol légitársaságok egyesülnek

Portfolio
Európában is megindultak a konszolidációs folyamatok a légiközlekedési szektorban, ahogy azt már valószínűsíteni lehetett a jelenlegi, kedvezőtlen piaci környezetben. A spanyol diszkont légitársaság, a Vueling bejelentette, hogy megegyezett a fúzióról szektortársával, a Clickair-rel. Az elmúlt hónapokban az olaj árfolyamának száguldása igencsak megviselte a légitársaságokat, mivel működési költségeik jelentős hányadát az üzemanyagköltségek teszik ki. A Vueling árfolyama több mint 6%-ot emelkedett a hírre a tegnapi napon.

Megegyezett két spanyol légitársaság, a Vueling és a Clickair a fúzióról - jelentette be a Vueling a tegnapi napon. A továbbiakban az egyesült vállalat Vueling néven működik és továbbra is Barcelonában lesz a központja. A Clickair részvényei nem forogtak tőzsdén. A spanyol légitársaság, az Iberia 80%-os részesedéssel rendelkezett a cégben, és az egyesült vállalatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés