Előfizetői tartalom

Tovább nőtt a magyar bankrendszer

Portfolio
7%-kal nőtt a magyar bankok mérlegfőösszege 2008 első negyedévében és meghaladta a 26 000 milliárd forintot - derül ki a PSZÁF adataiból. Év/év alapon a növekedés 23%-ra rúgott. Az első negyedév növekedése azonban nem volt homogén, miközben a nagybankok mérlegfőösszege 12%-kal nőtt, addig a középbankoknál 12%-os, a kisbankoknál 30%-os csökkenés volt megfigyelhető.

Mielőtt a szívünkhöz kapnánk és megállapítanánk, hogy vége a kis- és középbankoknak végük van Magyarországon feltétlenül fel kell hívnunk arra a figyelmet, hogy a 2008 első negyedévében átkerült a Budapest Bank a nagybankok közé, míg az Ella és a KDB kisbankok helyett a középbankok statisztikai csoportját gazdagítja (igaz a Calyon ellenkező utat járt be). A profitabilitás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés