Előfizetői tartalom

Újabb drámai visszaesés a felvásárlási aktivitásban

Portfolio
Tovább hanyatlott a második negyedévben is a felvásárlás és fúziós aktivitás, melyben a főszerepet a tőkeáttételes kivásárlások visszaesése, a nagyértékű akvizíciók a háttérbe szorulása játssza - írja a Financial Times. 2008 második negyedévében csaknem 30%-kal esett vissza globálisan az M&A tranzakciók összértéke az előző év azonos periódusához viszonyítva.

Bár a bejelentett ügyletek száma növekedett az előző év azonos időszakához viszonyítva, ugyanakkor 2008 felében az öt legnagyobb tranzakció adta a teljes érték 15%-át. Az 1 milliárd dollár feletti felvásárlások és fúziók száma viszont drasztikusan visszaesett. Az első félévben a kockázati tőkebefektetők által bejelentett ügyletek értéke 78%-kal csökkent a bázisidőszakhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés