Előfizetői tartalom

Szalay-Berzeviczy nem akart béna kacsa lenni

Portfolio
Igen negatívan látja a magyar tőkepiac és a BÉT jövőjét Szalay-Berzeviczy Attila annak tükrében, hogy a Bécsi Tőzsde növeli tulajdonrészét az egykor még általa elnökölt Budapesti Értéktőzsdében. A menedzser a Népszabadságnak adott interjújában távozását azzal indokolta, hogy "béna kacsa szerepére, vagy parttalan útóvédharcra" ő alkalmatlan lett volna.

Az osztrák börze nem barátkozni jött Magyarországra, hanem piacot szerezni, ezt pedig csakis a hazai piaci szereplők kárára teheti majd - mondja Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde nemrég lemondott elnöke. A menedzser szerint a Bécsi Tőzsde egy kompromisszumot nem kötő egyeduralom típusú intergráción dolgozik, amelyben a szabályokat a saját tőkepiacának érdekei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés