Előfizetői tartalom

13 milliárd dolláros gázipari felvásárlás a láthatáron

Portfolio
Jelentős gázipari akvizíció van készülőben, a brit BG Group ugyanis 13.1 milliárd dolláros ellenséges felvásárlási ajánlatot tett ausztrál szektortársára, a Origin Energy nevű cégre, miután a gyors növekedésű Ázsia-csendes-óceáni térségben akar terjeszkedni. Nem ez volt a brit cég első ajánlata, április végén már egyszer bejelentette felvásárlási szándékát, amit azonban a társaság menedzsmentje visszautasított.

Az Origin Energy vezetősége már a múlt hónapban visszautasította a BG Group közeledését, amikor megközelítőleg szintén közel 13.1 milliárd dollárt (13.8 milliárd ausztrál dollár) ajánlott a BG Group az ausztrál cégért, vagyis részvényeként 15.5 ausztrál dollárra értékelte a vállalatot. Az ajánlati ár mintegy 48%-os prémiumot tartalmaz a részvények április 29-i záróárfolyamához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés