Előfizetői tartalom

Előretör a Bécsi Tőzsde: növelték befolyásukat a BÉT-ben

Portfolio
37.7 százalékosra növeli tulajdonrészét a Budapesti Értéktőzsdében a bécsi tőzsde, a Wiener Boerse AG, miután megveszi az Unicredit 25.2 százalékos pakkját: ez a csomag azután került az olasz bankházhoz, hogy felvásárolták az osztrák HVB Bankot, mely részese volt a magyar tőzsde többségét 2004-ben megszerző osztrák konzorciumnak - írja az Index.

A tulajdonosi struktúrával együtt a döntéshozatali mechanizumus is egyszerűsödik, így könnyebb lehet új megoldások, alkalmazások bevezetése a Budapesti Értéktőzsdén - mondta Michael Buhl, a bécsi tőzsde vezérigazgatója annak kapcsán, hogy bejelentették: a Wiener Börse AG. átveszi az Unicredit 25.2 százalékos részvénycsomagját a budapesti tőzsdében. Az egyben a Budapesti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés