Előfizetői tartalom

UBS: itt az ideje bankot venni

Portfolio
Bár továbbra sem fellegektől mentes a globális bankszektor kék ege, a hitelpiacok fejlődése, a kormányzati beavatkozás, valamint a tőkeemelések jelentősen kedvezőbb megítélést alá helyezik a szegmenst - véli a UBS nemrég megjelent elemzésében. Mindennek fényében a feltörekvő piacok bankjait semlegesről felhalmozásra, az amerikai papírok esetében alulsúlyozásról semlegesre minősítette fel a bankrészvényeket a befektetési bank.

Miért ez az optimizmus? Bár továbbra is jelentős kockázatokkal kell számolni egy bankpapír vásárlásánál, a UBS véleménye szerint a helyzet jelentősen javul az év első három hónapjához képest. Ezen pozitív vélekedés alapja 3 dologra vezethető vissza: 1. Jól halad a bankok tőkeemelésének folyamata. A múlt év nyara óta a világ bankjai több mint 191 milliárd dollár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés