Előfizetői tartalom

Rába: tőkeemelés jön

Portfolio
Megjelentek a BÉT honlapján a Rába közgyűlési előterjesztései, melyekből kiderül: a társaság jelentősebb tőkeemelést kíván végrehajtani, hogy előteremtse a részvényopciós program második tranche-ához szükséges részvénymennyiséget. Az igazgatóságban várhatóan újraválasztják Pintér Istvánt és Hraboszki Róbertet, valamint a közgyűlés meghosszabbítja majd a menedzsment saját részvény vásárlási felhatalmazását is. A társaság hibákat fedezett fel a 2006-os könyvelésben, melynek hatására a tavaly előtti profitot mintegy 1.3 milliárd forinttal lefelé módosították. A dolgot a könyvvizsgáló is megjegyezte jelentésében, de a tavalyi évvel ellentétben korlátozást most nem tartalmaz a dokumentum.

4.8%-kal 14,123,446,000 forintra emeli fel alaptőkéjét zárt körben a Rába a közelgő közgyűlésen, mivel így szeretnék előteremteni a társaságnál futó részvényopciós program fedezetéül szolgáló papírok egy részét. Mint ismeretes, a cégnél 1.9 millió darab opciót osztanak ki három év alatt a menedzsereknek, melynek egyharmadát már heteken belül le is hívhatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés