Előfizetői tartalom

Bolgár gépgyártó lép tőzsdére

Portfolio
A tavalyi évben is számos IPO-ról számolhattunk be a bolgár piacról és az idei évben is megérkezett az első "fecske". Ezúttal egy mezőgazdasági és szállító gépeket gyártó társaság, a Sparky AD döntött a tőkebevonás ezen formája mellett. A cég részvényeire holnap, azaz február 19-én lehet beadni az ajánlatokat és február 21-én már indul is a kereskedés.

A több mint 100 éves múltra visszatekintő társaságot 1997-ben vásárolta meg a Sparky Group. A társaság a kimagasló kereslet miatt a mostani tőkebevonásból kapacitásbővítést kíván végrehajtani, mely előzetes számításaik szerint 16.5 millió BGN-es összegű beruházás lenne. Azaz gyakorlatilag a megadott 45.7-55.5 BGN-es jegyzési ársáv felső szélén történő tőkeemelésből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés