Előfizetői tartalom

Citigroup: csak 10 milliárdos a veszteség

Portfolio
12.5 milliárd dolláros tőkeinjekciót kap a Citigroup, valamint 40%-kal csökkenti osztalékát, hogy meg tudja őrizni tőkemegfelelését azok után, hogy újabb hatalmas veszteséget szenvedett el a tavalyi negyedik negyedévében. A leírások 18.5 milliárd dollárt tettek ki a periódusban, szemben a 25 milliárd dolláros piaci várakozásokkal, így az első reakció pozitív volt a jelentésre.

9.8 milliárd dollár volt a Citigroup vesztesége 2007 negyedik negyedévében, miután újra gigantikus, összesen 18.5 milliárd dolláros leírásokra kényszerült a subprime piaci kitettsége, valamint egy betervezett 4,200 fős leépítés miatt. A bank 12.5 milliárd dolláros tőkeinjekciót kap, miután a hatalmas veszteségeket követően ilyen eszközökre van szüksége ahhoz, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés