Előfizetői tartalom

Részvényenként 30 ezer Ft-ért az MVM-é az ELMŰ pakett

Portfolio
Részvényenként 30,000 forintért az MVM veszi meg a főváros tulajdonában levő 10.54%-os ELMÛ pakettet, írja az mti a főváros vagyongazdálkodási és városüzemeltetési főpolgármester-helyettesi sajtóirodájára hivatkozva. Korábban még több piaci szereplő is azt valószínűsítette, hogy az RWE vásárolhatja meg a részvénycsomagot, azonban a ma megjelent sajtóértesülésekkel már az MVM tűnt befutónak. Ezzel a fordulattal nem lesz ELMÛ és ezzel összhangban Émász ajánlat sem, ami utóbbi részvényárfolyamának 4.4%-os esésében is megmutatkozik.

EMASZReal-time árfolyamInformációs panel Az MVM a 640,122 darabos ELMÛ pakettért összességében 19 milliárd 203.66 millió forintot fizet. A részvényenkénti 30 ezer forintos vételár a Fővárosi Közgyűlés 2007. november 29-i döntése értelmében hozott 25 ezer forintos minimum árat 20%-kal haladja meg. Az adásvételi szerződést már aláírták, a vételárat január 18-ig kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés