Előfizetői tartalom

Kétségbeesetten keresi megmentőjét a hitelválság legnagyobb veszetese

Portfolio
A Fortress Investment Grouppal igyekezett partneri viszonyt kialakítani a tavaly nyáron kirobbant jelzáloghitel-válság egyik legnagyobb vesztesének számító Bear Stearns. A bajba jutott befektetési bank két hedge fundját óriási hírverés közepette vesztette el tavaly, miközben a kötvényüzletág is súlyos veszteséget szenvedett el, így ha nem talál megfelelő partnert, az elbizonytalanodott ügyfelek elpártolása valóban a szakadék szélére sodorhatja a társaságot.

Komolyan felvetődött korábban a Bear Stearns és a szűk egy éve tőzsdére lépett Fortress Investmtent Group közötti szoros partnerség gondolata, a két társaság között a tárgyalások is megkezdődtek - írja a Financial Times a befektetési bankhoz közelálló forrásokra hivatkozva. A körvonalazódó tranzakció célja a subprime válság miatt jelentős veszteségeket elszenvedő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés