Előfizetői tartalom

Igaznak bizonyultak a pletykák, elkelt a Countrywide Financial

Portfolio
Igaznak bizonyultak a híresztelések, a Bank of America bejelentette, hogy megegyezett a Countrywide Financial felvásárlásáról. A bank 4 milliárd dollárt fizet a bajba jutott jelzáloghitelezőért, vagyis részvényeként 7.16 dollárt. Az ajánlat 7.6%-os prémiumot jelent a Countrywide Financial tegnapi záróárához viszonyítva, miután a cég részvényei 51%-kal értékelődtek fel a tegnapi napon azt követően, hogy a jelzáloghitelező felvásárlásáról szóló piaci pletykák láttak napvilágot.

A társaság részvényei az elmúlt egy év folyamán 82%-kal értékelődtek le a hitelpiaci válság kapcsán, miután a vállalat 25 éve először negyedéves gyorsjelentésében nem tudott profitot felmutatni. A Bank of America mintegy öt hónappal ezelőtt 2 milliárd dolláros segítséget nyújtott a likviditási problémákkal küszködő Countrywide Financial-nek, amelyért cserébe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés