Előfizetői tartalom

Dél-afrikai befektető kezébe kerülhet az Air Berlin?

Portfolio
Több mint 15%-os részesedést vásárolt az Air Berlin-ben a Vatas holding, melynek többségi tulajdonosa a dél-afrikai befektető, Rob Hersov. A befektetők úgy értékelték a tranzakciót, mint a légitársaságok között folyó konszolidációs folyamat egy új lépését, amely akár a teljes cég felvásárlásához is vezethet - írja a Financial Times.

A berlini központú Vatas Holding többségi tulajdonosa a dél-afrikai befektető, Rob Hersov, a társaság most 15.4%-os részesedést vásárolt az Air Berlin-ben, amellyel a légitársaság legnagyobb tulajdonosa lett. A cég alapítói és vezetői jelenleg összesen 35%-nyi részesedéssel rendelkeznek a vállalatban, egyenként 0.22% és 7.6% közötti tulajdoni hányaddal. Az Air Berlin...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés