Előfizetői tartalom

Aláírták a MÁV Cargo szerződést

Portfolio
Aláírták a MÁV Cargo privatizációs szerződését a vasúttársaság és a Rail Cargo Austria képviselői - írja az inforadio.hu. Magyarország legnagyobb privatizációja volt 2007-ben a MÁV áruszállítási vállalatának eladása - mondta a közlekedési vállalat vezérigazgatója a szerződés aláírását követően. Heinczinger István hozzátette: a MÁV elsősorban a szolgáltatás minőségének javítására költi a kapott több mint 100 milliárd forintot.

A MÁV Zrt. 2007. május 29-én hirdetett nyilvános, kétfordulós pályázatot a MÁV Cargo privatizációjára, amelyet a Rail Cargo Ausztria AG és a GYSEV Zrt. konzorciuma nyert meg 102,5 milliárd forintos vételi ajánlatával. A MÁV Cargo Zrt. 2006. januárban jött létre a MÁV árufuvarozási részlegéből mintegy 30 milliárd forint jegyzett tőkével. A cég az első évében, 2006-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés