Előfizetői tartalom

Növekedőben a faktoringpiac (Molnár Tamás)

Portfolio
Mind a banki, mind a független faktorcégeknek van helyük a piacon, azonban a növekedés forrásai a hitelintézetek lesznek. Molnár Tamás, az MKB Bank igazgatója szerint a piac még jelentős növekedés előtt áll. Megítélése szerint a banki hátterű faktorcégeké a jövő, azonban a független társaságoknak is van piaci létjogosultságuk.

A faktoringpiac igen dinamikus növekedést mutatott az elmúlt időszakban, ugyanakkor Nyugat-Európához képest még mindig lemaradásban vagyunk. Folytatódhat-e ez a bővülés? A magyar piacra továbbra is a felzárkózás lesz jellemző. 2006 már a harmadik olyan év volt, amikor a piac 30-40 százalékos növekedést produkált. Van tér a növekedésre, a GDP-arányos forgalom Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés