Előfizetői tartalom

Egyelőre nem várható vérre menő küzdelem (Csáki Ferenc)

Portfolio
A bankok egyre nagyobb teret nyertek az elmúlt évben a hazai faktorpiacon, ahol egyelőre nem számít vérre menő küzdelemre Csáki Ferenc, a Magyar Factor vezérigazgatója, ugyanakkor a verseny fokozódását vetíti előre. Utóbbi kapcsán pedig úgy véli, tisztulni fog a hazai faktorpiac - hogy ez milyen időtávon következik be, pillanatnyilag még nem lehet látni.

Mennyire érezteti hatását a faktorpiacon a bankok térnyerése? A piac átalakulását tekintve természetesen várható volt, hogy a megfelelő tőkeerővel, operációs háttérrel rendelkező faktorcégek, illetve a bankok egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a piacból. A 2006-ban tapasztalt struktúraeltolódás elég drámainak tűnik. Mindez egyelőre egyetlen társaság kiugróan magas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés