Előfizetői tartalom

Jövőre tovább tombolhat a felvásárlási láz

Portfolio
Bár 2006 harmadik és negyedik negyedévében drasztikusan csökkent a vállalati fúziók és felvásárlások összértéke, az elemzők optimisták 2008-cal kapcsolatban. Véleményük szerint ugyanis az erős vállalati mérlegek ismét fellendíthetik az M&A piacot annak ellenére, hogy a kockázati tőketársaságok aktivitása csökken - írja a Financial Times.

A hisztorikus adatok azt mutatják, hogy a gazdasági növekedés lassulása idején a felvásárlási aktivitás is csökken. Ugyanakkor a jövő év megfelelő ellenpélda lehet erre. Elemzői vélemények szerint az erős vállalati mérlegek, és az értékeltségi szintek csökkenése a jövő évben is megfelelő alapot teremt az M&A aktivitás ismételt fellendüléséhez. Emellett a vállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés