Előfizetői tartalom

Drasztikusan csökkent az M&A aktivitás

Portfolio
Az idei évben rekord méreteket öltött a felvásárlások összértéke világszinten, annak ellenére, hogy ez a szám a harmadik és a negyedik negyedévben drasztikusan csökkent 2006 ugyanezen időszakához viszonyítva. A csökkenés elsődleges oka a hitelpiaci válságnak köszönhető, mely alapvetősen megváltoztatta a hitelhez jutás körülményeit, ugyanakkor az értékeltségi szintekre is negatív hatással volt.

Rekord összegeket költöttek világszinten a felvásárlásokra és akvizíciókra az idei évben, mely a tavalyi esztendőhöz képest 21%-os növekedéssel eléri a 4380 milliárd dollárt. Amerikában mintegy 1570 milliárd dollár ment M&A-ra az idén, mely 5.5%-os emelkedés 2006-hoz képest, a kontinensen mindez szintén rekordnak számít. Az idei év az első, amikor az Öreg Kontinensen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés