Előfizetői tartalom

4 cég kapott GKM támogatást a tőzsdei bevezetésre - IPO boom jön?

Portfolio
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a Budapesti Értéktőzsde Zrt. közreműködésével a társaságok tőzsdei megjelenését segítő, 2005-ben elindított program folytatásaként 2007 júniusában olyan gazdasági társaságok részére hirdetett pályázatot, melyek részvényeik BÉT-re való bevezetését tervezik. A miniszteri döntés alapján 2007-ben az alábbi négy cég kaphat összesen 97,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást: AAA Auto Group N.V., EETEK Holding Zrt., Externet Zrt., Pannunion Csomagolóanyag Kft. Az EETEK kivételével az összes társaság már korábban nyilvánosságra hozta IPO tervét, illetve az AAA Autot már be is vezették a BÉT-re.

A támogatás utólagos, folyósításának feltétele, hogy a pályázó által kibocsátott részvények legkésőbb 2008. május 31. napjáig bevezetésre kerüljenek a Budapesti Értéktőzsdére. A pályázaton elnyerhető támogatás célja, hogy ösztönözze a tőkepiacon keresztül történő forrásbevonást, ami egyrészt nagyobb rugalmasságot, transzparens cégértékelést, részvényeik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés