Előfizetői tartalom

Közép-Európa az európai kockázati tőke befektetők elsődleges célpontja

Portfolio
Az európai kockázati tőke befektetők a jövőbeli befektetési lehetőségek számbavételénél nem szívesen távolodnak el otthonuktól - 23 százalékuk leginkább Közép-Kelet Európát részesíti előnyben. Ez derül ki a 2007-es Kockázati Tőke Felmérésből, amely a Deloitte Touche Tohmatsu (DTT) és az Európai Kockázati Tőke Szövetség (EVCA) támogatásával készült. A tanulmány európai, ázsiai és észak-amerikai befektetők véleményét hasonlítja össze, és úgy találja, hogy a magasabb színvonalú üzleti tranzakciók és az alacsonyabb járulékos kockázat az európai befektetőket otthonmaradásra ösztönzik.

A tanulmány rávilágít, hogy az európai kockázati tőke befektetők 51 százaléka stratégiája alapján egyértelműen viszonylagos földrajzi közelséget kíván fenntartani portfoliójával, hogy hatékonyabban tudjon együttműködni a vezetéssel. Elsősorban Közép-Kelet Európára koncentrálnak; azután következik Ausztria, Németország, Liechtenstein és Svájc; és végül az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés