Előfizetői tartalom

Bevásárolt a Lufthansa

Portfolio
19%-os részesedést vásárolt a Lufthansa az amerikai JetBlue Airways diszkont légitársaságban összesen 300 millió dollárért, amellyel várakozásai szerint tengerentúli járatainak utasforgalmát erősítheti. A megállapodás értelmében a JetBlue egy gyors tőkeinjekciót biztosít a diszkont légitársaságnak, miután a cég két éven keresztül veszteséget termelt. A JetBlue árfolyama 14%-kal száguldott felfelé a tegnapi kereskedési napon.

A Lufthansa 7.27 dollárt ad a JetBlue újonnan kibocsátott 42 millió részvényéért, amely 16%-os prémiumot jelent a papírok tegnapi záróárához viszonyítva. "A befektetésünk azt bizonyítja, hogy bízunk a JetBlue minőségében, növekedési lehetőségeiben és menedzsmentjében" - nyilatkozta a társaság elnök-vezérigazgatója. A JetBlue részvényei 56%-kal értékelődtek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés