Előfizetői tartalom

Sorban veszik egymást az alapkezelők

Portfolio
A kellemetlen tőkepiaci klíma ellenére a vagyonkezelési piacon soha nem látott tranzakciós aktivitást mértek 2007-ben, a felvásárlások, illetve a tőzsdei kibocsátások összértéke már november közepén meghaladta a tavaly év eredményét. A legfontosabb hajtóerőt az ügyféligények adják, ami arra készteti a befektetéseket kezelő társaságokat, hogy akvizíciókkal szerezzenek speciális képességeket az alternatív eszközkategóriák tekintetében.

A vállalatfelvásárlási piacot visszahúzó hitelpiaci válság ellenére újabb csúcsra emelkedett az M&A, illetve IPO aktivitás a befektetéskezelő társaságok körében 2007-ben. A Financial Times adatai szerint november közepéig már 208 tranzakció zajlott le az ágazatban, összesen mintegy 46.7 milliárd dollár értékben, így a piac már másfél hónappal az év vége előtt túlszárnyalta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés