Előfizetői tartalom

Besült a hongkongi rakéta, nem kellettek az új papírok senkinek

Portfolio
Vége az aranykornak a hongkongi tőzsdei kibocsátások terén, erre utal legalábbis, hogy az elmúlt hetekben több tervezett IPO-t is kénytelenek voltak elhalasztani a langyos befektetői érdeklődés miatt. Az intézmények - befektetési alapok, hedge fundok - óvatossá váltak a tőzsdére lépő társaságokkal kapcsolatban, és egyre gyakrabban hivatkoznak a túl magas értékeltségekre. Ráadásul az év végi hangulat is arra készteti őket, hogy biztosítsák az év során megszerzett magas nyereségüket, és ne nagyon fogadjanak már bizonytalan kimenetelű kibocsátásokra.

Három kínai társaság is kénytelen volt elhalasztani tőzsdei kibocsátását Hongkongban az elmúlt hetekben az egyre óvatosabbá váló befektetők alacsony érdeklődésének következtében. A döntések arra utalnak, véget a kedvező befektetői klíma a hongkongi piacra belépő kínai társaságok számára, miután a globális piacok változékonyabbá és kockázatosabbá válásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés