Előfizetői tartalom

Pert indított az OMV a MOL ellen - Rendkívüli közgyűlés lesz? (2.)

Portfolio
Az OMV a magyar bíróságok előtt pert indított a MOL ellen a MOL alapszabályának az OMV megítélése szerint a magyar jogba ütköző alábbi három eleme tárgyában: - a Magyar Állam által tulajdonolt B részvény ("aranyrészvény") fenntartása kapcsán, amely aranyrészvény vétójogot biztosít a Magyar Államnak a MOL alapszabályában szereplő 10%-os szavazati korlát eltörlése vonatkozásában; - a 10%-os szavazati korlát diszkriminatív jellege kapcsán, tekintettel arra, hogy az nem alkalmazandó a Magyar Államra; - azon alapszabályi korlátozás kapcsán, amely szerint egyszerre csak korlátozott számú igazgatósági tag hívható vissza. Az OMV kész arra, hogy rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezze a MOL igazgatóságánál.

  Amint arra az elmúlt hónapok eseményeiből következtetni lehetett, az OMV kellemetlenkedik, s minden eszközt megragad arra vonatkozóan, hogy érvényesítse akaratát és meg tudja tenni 32,000 Ft-os ajánlatát a MOL papírjaira. Megítélésünk szerint azonban a jogi csatározás hosszú ideig, akár évekig is elúzódhat, s a MOL felvásárlása olyannyira a magyar politikai élet központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés