Előfizetői tartalom

Közel-keleti befektetők hajtják a private banking szektort?

Portfolio
Vígan növekszik a private banking szegmens Európában, de a verseny ezzel együtt egyre élesebb, így a növekedésre nem koncentráló szolgáltatók könnyen elsüllyedhetnek - mutatott rá a legfontosabb trendekre a McKinsey tanulmányában. Tavaly tovább nőtt a privát banki szempontból is kiemelten gazdag ügyfelek súlya a kezelt vagyonon és a tőkebeáramlásokban, a friss befektetések regionális megoszlását tekintve pedig egyértelműen a feltörekvő piaci ügyfelek jelenthetik a növekedés motorját az elkövetkező években.

Továbbra is kiváló egészségnek örvend az európai private banking ágazat, derül ki a McKinsey legfrissebb jelentéséből. A Private Banking Economic Survey 2007 tanulsága szerint az ágazatban kezelt vagyon 14 százalékkal nőtt tavaly, miközben a szolgáltatók átlagos adózás előtti profit marginja 35 százalékot tett ki. A szektor nyeresége 8.1 százalékkal nőtt 2006-ban,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés