Előfizetői tartalom

A luxemburgiak élnek a legjobban

Portfolio
A 2005-ös adatok alapján a világ legnagyobb kilenc gazdasága sorrendben: az Amerikai Egyesül Államok, Japán, Németország, Franciaország, Egyesült Királyság, Oroszország, Olaszország, Spanyolország és Kanada. 2005-ben az EU megközelítőleg azonos fontosságú szerepet töltött be a világgazdaságban mint az USA -az OECD által közzétett legfrissebb rangsor alapján.

Az egy főre jutó fogyasztást nézve az országok rangsora az előbbitől eltérő képet mutat. Számos országban magasabb az egy főre jutó fogyasztás értéke az egy főre jutó GDP-nél. Az Egyesült Királyságban például az egy főre jutó GDP 9, míg az egy főre jutó fogyasztás 19 százalékkal múlja felül az OECD átlagát. Ez tükrözi, hogy az egy főre jutó befektetések aránya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés