Előfizetői tartalom

Többlépcsős szolgáltatások a privát bankolásban - interjú Takács Andrással

Láng Róbert
A privát banki szolgáltatások egyre kevésbé hangzanak annyira misztikusan, mint az pár éve elmondható volt. Mára a vagyonosabb réteg egyre nagyobb százaléka igyekszik igénybe venni a kényelmi szempontokon túl a magasabb hozamlehetőség elérése érdekében is a hazai privát bankok termékeit. A privát bankok egyre szofisztikáltabb termékcsomagokkal igyekeznek kielégíteni az ügyféligényeket, a privát banki ügyfelek jellemzően a normál banki ügyfeleknél lényegesen szélesebb termékskálából választhatnak. Takács Andrást, az OTP Bank Befektetési Szolgáltatási Igazgatóságának vezetőjét kérdeztük a hazai piac, illetve az OTP Privát Bank jellegzetességeiről. Az elhangzottakból kiderült, hogy továbbra is magas a kockázatkerülési hajlandóság a hazai ügyfeleknél jellemzően magas a nyugati átlagokhoz képest, ugyanakkor megfigyelhető, hogy minél vagyonosabb valaki, annál inkább hajlandó magasabb kockázatot felvállalni a jelentősebb hozamlehetőség érdekében. A piacon továbbra is a fix díjas szolgáltatások dominálnak, vagyonarányos díjazással, illetve sikerdíjakkal csak szórványosan találkozhatunk. A piac idén és jövőre legalább 15-20 százalékkal nőhet a kezelt vagyon tekintetében, de kedvező tőkepiaci folyamatok mellett 40 százalékos bővülés sem kizárt. A növekedés mellett a verseny intenzitása fokozódhat, a nagyok mellett egyre több specializált szereplő is megjelenhet. Az off-shore jelenlét a következő években várhatóan egyre határozottabb formát ölt.

Érdeklődik a privát banki szolgáltatások iránt? Private banking ügyfél, és szeretne a legfrissebb információkhoz hozzájutni? Követni szeretné a private banking piac legfrisseb fejleményeit? Mindezt megteheti egy helyen, a Portfolio.hu privát banki mellékletén. A befektetési termékek felé mozdulnak az ügyfelek. Portfolio.hu: A privát banki szolgáltatók többsége hazánkban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés