Előfizetői tartalom

Támad a Pac-Man? - Mi lesz a Rio Tinto válasza a BHP ajánlatára?

Portfolio
A Rio Tinto akár egy meglepő, de korántsem új keletű stratégiát is választhat felvásárlása elleni védekezés gyanánt - írja a Wall Street Journal. A mintegy 131.6 milliárd dollár értékű tranzakciónak egy, a felvásárlási és fúziós manőverek történetében nem szokatlan stratégia vethet véget, amely egy népszerű videójátékról kapta nevét: a "Pac-Man védekezés".

Miután a BHP Billiton ajánlatot tett a Rio Tinto-ra, a célpont nem fogadta kitörő lelkesedéssel a próbálkozást. Most a híresztelések szerint erre az lesz a Rio Tinto válasza, hogy ellenajánlatot tehet a BHP Billiton-ra. Az akvizíciók történetében nem szokatlan ez a stratégia, amit a piacon csak "Pac-Man"-nek neveznek a népszerű videójáték után. A játék lényege ugyanis, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés