Előfizetői tartalom

Dupla akvizíció a Richtertől

Portfolio
A Richter a mai napon bejelentette a Polpharmával - mely a Genefar tulajdonában áll - tőkeemelés útján megvalósítandó társulási szándékát, mely tranzakció értéke meghaladja a 231 milliárd forintot. A tranzakciót követően Közép-Kelet Európa legnagyobb gyógyszeripari csoportja jön létre. A fentiek kapcsán a cég közölte, hogy megállapodott egy, a Genefar BV-t is tartalmazó befektetői csoporttal, az OAO Akrihin 80,62 %-ának megfelelő részesedés megvásárlásáról 22 milliárd forint értékben. A fenti tranzakciók következtében ugyan jelentősen megnő a részvényszám, azonban azt, hogy a fenti ügyletek milyen mértékben befolyásolják a társaság EPS-ét hosszabb számítást vesz igénybe, melyről később adunk tájékoztatást olvasóinknak.

Főbb pontok: A tranzakció mindkét esetben új részvények kibocsátásával jön létre, a Polpharmával való egyesülés keretében a társaság 6,212,497 darab új részvéynt bocsát ki, melynek következtében a Genefar 25%-os tulajdonos lesz a társaságban. A fentiekért cserében a Richter megszerzi a Polpharma 99.65%-át. Az OAO Akrihin közel 81%-át pedig 593,684 darab szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés