Előfizetői tartalom

110 milliárd dolláros felvásárlás a láthatáron - bányaóriás születhet?

Portfolio
Úgy tűnik, hogy tovább folytatódhat a bányatársaságok konszolidációja, miután a BHP Billiton a mai napon bejelentette, hogy felvásárolná kisebb riválisát, a Rio Tinto-t, aki azonban visszautasította ajánlatát. A tranzakció értéke akár a 110 milliárd dollárt is elérheti, amennyiben sikeres lesz az akvizíció. A Rio Tinto árfolyama 26%-os pluszba lendült a mai nap folyamán.

Amennyiben megvalósulna a felvásárlás, azzal több szempontból a világ legnagyobb bányatársasága jöhetne létre. Többek között az egyesült cég megszerezné a világ legnagyobb vasérc, alumínium és rézkitermelője címet is. A hírre 26%-ot emelkedett a Rio Tinto árfolyama, amellyel közel 10 éve nem látott magasságokba szárnyalt. Ezzel jelenleg a cég piaci kapitalizációja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés