Előfizetői tartalom

Történetének legnagyobb felvásárlására vállalkozik az SAP

Portfolio
Az SAP történetének legnagyobb akvizícióját jelentette be a mai napon, amikor nyilvánosságra hozta, hogy 4.8 milliárd euróért felvásárolja a Business Objects szoftvergyártót. Az elmúlt években a német cég legnagyobb vetélytársa, az Oracle különösen aktív volt a felvásárlások tekintetében, miközben az SAP az organikus növekedésre koncentrált. Az utóbbi negyedévekben az Oracle stratégiája kifizetődni látszik, folyamatosan növelni tudta piaci részesedését, miközben az SAP hanyatlott.

Az SAP 4.8 milliárd eurót fizet a Business Objects-ért, melynek fő profilja a vállalati adatbázisok rendezésében segédkező szoftverek gyártása, és ezen a területen piacvezető is a cég. Az SAP ajánlata 42 euró részvényenként, amely 20%-kal haladja meg a Business Objects pénteki záróárát. A jelenlegi felvásárlás eltér az SAP elmúlt években látott stratégiájától...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés