Előfizetői tartalom

Nem örülnek az Acer részvényesei

Portfolio
Az Acer számítógépgyártó nemrégiben vásárolta meg az amerikai Gateway-t, azzal a céllal, hogy a Európa, és Ázsia után javítsa pozícióját az amerikai piacon is. A bejelentés után azonban a vállalat részvényeinek árfolyama folyamatosan esik, mely azt jelzi hogy a befektetők nem díjazzák az Acer legújabb akvizícióját. A Financial Times a vállalat vezérigazgatójával készített interjújából kiderül, hogy miért pesszimisták az Acer részvényesei.

Wang Jen-Tang, az Acer vezérigazgatója szerint a befektetők negatív hangulata, valamint ezen keresztül a vállalat részvényeinek árfolyamesése három dolognak köszönhető: először is a befektetők többsége szerint az akvizíció túl drága, másodszor véleményük szerint az integráció meglehetősen nehéz lesz, harmadszor pedig az Acer addigi felvásárlásainak többsége sikertelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés